E-mailprocedure : Voorstel van het lid Pierik (BBB) mede namens de fracties van PVV, VVD en NSC t.a.v. commissiedebat Mestbeleid 3 juli 2024

De vergadering is geweest

3 juli 2024
17:15 uur
Van: Commissie LNV
Verzonden: woensdag 3 juli 2024 17:20
Aan: Commissie LNV
Onderwerp: [RESULTAAT SPOED-EMAILPROCEDURE] Voorstel Pierik (BBB) t.a.v. commissiedebat Mestbeleid 3 juli 2024
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur,
 
Het resultaat van onderstaande e-mailprocedure is als volgt:
De fracties van GL-PvdA, D66, CDA, SP, PvdD, CU en Volt hebben niet ingestemd met het voorstel van het lid Pierik (BBB), mede namens de fracties van de PVV, VVD en NSC.
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dit houdt in dat het voorstel is aangenomen* en dat het commissiedebat Mestbeleid van 3 juli 2024 uit wordt gesteld tot na het zomerreces indien het commissiedebat niet uiterlijk om 20.00 uur aan kan vangen met hiervoor een redelijke dinerpauze.
 
Met vriendelijke groet,
Rens Jansma
Griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
 

-------
Van:
Commissie LNV
Verzonden: woensdag 3 juli 2024 16:39
Aan: Commissie LNV
Onderwerp: [SPOED-EMAILPROCEDURE] Voorstel Pierik (BBB) t.a.v. commissiedebat Mestbeleid 3 juli 2024 - reactie uiterlijk vandaag (03/07) om 17.15 uur
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur,
 
Van het lid Pierik (BBB) is, mede namens de fracties van de PVV, VVD en NSC, onderstaande voorstel binnengekomen om het commissiedebat Mestbeleid van 3 juli 2024 uit te stellen tot na het zomerreces indien het commissiedebat niet uiterlijk om 20.00 uur aan kan vangen met hiervoor een redelijke dinerpauze. De rationale achter dit voorstel vindt u in onderstaande mail.
 
Gelet op de spoedeisende aard van dit voorstel verzoek ik u om uiterlijk vandaag (03/07) om 17.15 uur middels een reply-all op deze e-mail te laten weten of u dit voorstel steunt.
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.*
 
Met vriendelijke groet,
Rens Jansma
Griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25, van het Reglement van Orde.
 
 
---
Sent: Wednesday, July 3, 2024 4:24:41 PM (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna

Subject: Verzoek e-mailprocedure
Geachte griffie,
 
Het lid Pierik wil graag een e-mailprocedure starten om het commissiedebat mestbeleid (3/7) uit te stellen tot na het zomerreces als het plenaire debat over de regeringsverklaring dermate uitloopt dat het houden van een ordentelijk en inhoudelijk commissiedebat in het gedrang komt. Mocht het commissiedebat niet uiterlijk om 20.00 uur kunnen beginnen, met hiervoor een redelijke dinerpauze, dan moet het mestdebat worden uitgesteld. Het mestvraagstuk is van zulk groot belang, dat het noodzakelijk is om hier voldoende tijd voor te nemen. Dit verzoek is mede-ingediend door PVV, VVD en NSC.
 
Met vriendelijke groet,
Kevin Brouwer
Beleidsmedewerker Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur
BBB
Tweede Kamer der Staten-Generaal
          
 
LET OP: Afspraken kunnen (op het laatste moment) worden afgezegd indien er andere dringende Kamerverplichtingen tussenkomen!
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Pierik (BBB) t.a.v. commissiedebat Mestbeleid 3 juli 2024

    Te behandelen:

    Loading data